blogs
8 maart, 2021

Tips voor een zonnige lente met Luxaflex® raamdecoratie

Tips voor een zonnige lente met Luxaflex® raamdecoratie


Wat verwelkomen we graag het licht in huis, tijdens deze zonnige dagen! Al dat zonlicht heeft zo zijn voordelen: we worden er vrolijker van en de verwarming kan uit. Je wilt daarentegen niet dat je huis een broeikas wordt en binnenvallend licht op je beeldscherm of tv schijnt. We geven je in deze blog tips voor een onbezorgde zonnige lente met de raamdecoratie van Luxaflex®.

In de lente breekt de zon steeds vaker door. Niet alleen buiten, ook binnenshuis verandert er veel. De lente is voor velen namelijk hét moment om het huis groots aan te pakken met een uitgebreide lenteschoonmaak. Een goede tijd om een blik te werpen op je zonwering. Voldoet deze nog aan jouw wensen voor licht en privacy? Vooral nu we zo veel thuis zijn, is het belangrijk dat de zonwering past bij jouw woonwensen.

 

Lichtregulering in de lente

Met de juiste zonwering kun je een bewolkte dag lichter laten lijken of een benauwde kamer koeler en aangenamer doen aanvoelen, vertelde marketingmanager bij Luxaflex® Jaap-Jene Langevoord in het interview dat we met hem hadden. Een groot gedeelte van je woongenot te danken is aan licht. Hoe deze binnenvalt is afhankelijk van de ligging van je huis, maar ook door het seizoen. Door de hoogte van de zon bijvoorbeeld en bladeren aan de bomen die licht tegenhouden. Het voordeel van een zonwering is dat je het licht vaak op verschillende standen kunt filteren. Zoals met Houten en Horizontale Jaloezieën, die het licht subtiel filteren. Met de uitgebreide keuze in kleuren en materialen kies je eenvoudig een jaloezie die naadloos aansluit bij de rest van je interieur of juist een speels contrast geven. Ga voor zwart aluminium of hout bijvoorbeeld voor een echt stoer effect, of voor een lichte houtsoort of aardetint voor een rustgevend effect.

VB_1669.jpg

De collectie Horizontale Jaloezieën, die Luxaflex® ruim vijftig jaar geleden als eerste op de markt bracht, wordt continu vernieuwd. Zo kreeg de collectie onlangs een update en is de jaloezie in nóg meer (pastel)kleuren en materialen beschikbaar. Door een speciale verftechnologie krijgt het licht dat via de lamellen binnenvalt een zachte en subtiele gloed, waardoor je zelf de ambiance in een ruimte verandert. Deze designklassieker is nu ook leverbaar in MegaView® uitvoering, zodat je tijdens zonnige dagen geniet van nóg meer uitzicht. 

 

Een rustig thuiskantoor

Thuiswerken heeft een centrale rol gekregen en juist daarom is het reguleren van daglicht in huis belangrijker dan ooit. Je wilt immers niet dat het licht reflecteert op je beeldscherm. Daarom is het van belang dat je raamdecoratie kiest die je op ieder moment van de dag kunt aanpassen. Plissé en Duette® Shades met bottom-up en top-down functie bieden de ideale oplossing!

PB_1443.jpg

Duette® Shades en Plissé Shades zijn misschien wel de meest bekende innovaties van Luxaflex®. Hoewel ze op het eerste oog op elkaar lijken, hebben ze verschillende eigenschappen. En in de zomer komen vooral de praktische eigenschappen van Duette® Shades goed van pas. Deze zorgen dat je huis koel blijft in de zomer. Dit komt door de unieke honingraatstructuur van deze raamdecoratie, waardoor de kamertemperatuur wordt gereguleerd.

Plissé Shades hebben een eenvoudig, rustig ontwerp. De strakke, precieze en verfijnde raamdecoratie vindt zijn oorsprong in de ingetogen schoonheid van de Japanse origamikunst. De moderne Plissé Shades geven een frisse look aan iedere woonkamer of maken van je slaapkamer een ontspannen ruimte.

 DS_1532.jpgPB_1498.jpg

Heb je een serre of een glazen pui aan je huis, dan kan het daar in de zomer snikheet worden. De slim vormgegeven Plissé Shades passen perfect in het kozijn van draai- en kiepramen en glazen deuren in (bijvoorbeeld) een uitbouw. Bij deze raambekleding kun je kiezen voor stof met de speciale warmtewerende Topar® Plus stofcoating, die warmte en zonlicht reflecteert. Het voordeel van zowel Duette® Shades als Plissé Shades is dat ze strak in het raam worden gemonteerd, zodat je geen last hebt van zonlicht dat door een kiertje naar binnen piept.

 

Haal de frisse lucht binnen met Horren

Tijdens het thuis werken is frisse lucht ook erg belangrijk. Heb je altijd je raam of deur open voor een heerlijke briesje, maar word je daardoor wel lastiggevallen door ongewenste insecten en muggen? Een hor biedt uitkomst, zelfs tegen die vervelende pollen. Hoe meer warmere dagen, hoe actiever de beestjes zijn namelijk. Met warmterecord na warmterecord kun je maar beter goed voorbereid zijn! Onze horren worden op maat gemaakt met daarbij keuze uit verschillend gaas. Afhankelijk van type kozijn, inbouwruimte, gebruikswensen en natuurlijk persoonlijke smaak is er voor ieder raam én deur een passende Luxaflex® hor te vinden.

IS_1197.jpg

Het zijn de Luxaflex® Adviesweken

Als belangrijke partner van Luxaflex® zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zijn wij opgeleid om de ideale zonwering voor jouw thuisgevoel te adviseren. Onze adviseurs nemen graag de tijd om je het volledige productenaanbod en de beschikbare stoffen te laten zien, aanraken en voelen. En je kunt er de unieke bedieningsmethoden zelf uitproberen.

Tijdens de Luxaflex® Adviesweken vertellen we je graag meer over de raamoplossingen van Luxaflex®. Lees het inspiratiemagazine, bekijk de collecties op onze website, profiteer van de acties en vraag een persoonlijk advies van één van onze binnenhuisadviseurs. We komen graag met advies en stalen bij je thuis, adviseren je op afspraak in de winkel, per mail of telefonisch. De Adviesweken duren nog tot en met 31 maart 2021.