blogs
2 juli, 2022

Wees voorbereid deze zomer met horren

Wees voorbereid deze zomer met horren


Het is zomer! En dat betekent dat de ramen weer wijd open kunnen. Niet alleen wij genieten van het opwarmende weer, ook insecten voelen de stijgende temperaturen en komen maar al te graag weer tevoorschijn. Wespen, vliegen, bijen en last but not least muggen lijken uit het niets weer actief. Vliegen jagen op het eten dat nog op je bord ligt en muggen houden je uit je slaap of prikken je lek. Tijd voor een hor! 

_C_L5120BEW.jpg

Waarom we deze zomer kiezen voor een hor

Eén van de grootste ergernissen in de zomer is het zoemen van muggen. Hoeveel middeltjes en methodes er ook zijn om insecten buitenshuis te houden, met horren zit je eigenlijk altijd goed. Je maakt als het ware een beschermpoort tegen insecten. De structuur van een hor is dusdanig fijn dat zelfs de kleinste beestjes er niet doorheen kunnen komen. Zo kun je tijdens de zomerse dagen rustig genieten van frisse lucht in huis, want met een hor kun je een raam open en dicht doen zoals je gewend bent, vooral als je kiest voor een inzetrolhor die je met klemveren op het raam bevestigd zodat je niet hoeft te schroeven.

8.jpg

Een hor voor je deur

Hoor je bij de tuinliefhebbers die met mooi weer van hun terras of tuin het liefst een verlengstuk van de woning maken? Dan is een hordeur voor je terrasdeur of schuifpui de oplossing. Er zijn verschillende types beschikbaar, zoals een schuifhordeur, een rolhordeur of een hor voor openslaande deuren. Ontdek welke hor bij jouw wensen past! De horren worden net als onze zonwering altijd op maat gemaakt.
 

Horren tegen hooikoorts

Wist je dat horren ook pollen kunnen tegenhouden? Lig je in de lente alleen maar met dikke rode ogen en een snotneus in bed? Dan merk je al snel het effect van een goede hor.  De fijne gaatjes in dit gaas houdt namelijk stuifmeel tegen. Zo komen de pollen die de allergie aanwakkeren niet in huis. Door te kiezen voor Poll-tex® gaas wordt 90% van alle pollen uit de lucht gefilterd en word je tegelijkertijd beschermd tegen muggen.

IS_1205.jpg
 

Wat kun je nog meer doen tegen ongedierte?

De keuken is de plek waar voedsel wordt klaargemaakt en waar ongedierte kan genieten van een gratis buffet wanneer de deuren en ramen open staan. Zorg daarom dat je zoetigheid altijd opruimt, leeg de afvalbakken dagelijks, laat de vaat geen nachtje op het aanrecht staan en maak gebruik van luchtdichte voedselcontainers voor het bewaren van voedsel. En wist je dat vliegen helemaal niet van de geur van knoflook houden? Kook je deze eerst en leg je de knoflook op een schoteltje neer, dan maken de vliegen hopelijk rechtsomkeert. Iets vriendelijker voor onze neuzen is de geur van basilicum of lavendel, waar de vlieg ook niet van houdt. Heb je veel last van muggen? Muggen zijn geen al te beste vliegers, ze houden niet van sterke windstromen. Zet daarom een ventilator aan om ze uit een ruimte te drijven.

IS_1227.jpg

Ontdek het uitgebreide assortiment aan horren

In onze collectie horren van NL Label en Luxaflex® heb je de keuze uit verschillende soorten horren: een vaste hor, een scharnierende hor of een rolhor. Deze zijn zelfs al te plaatsen zonder te boren in je kozijnen. Ook voor schuifpuien, schuifdeuren, serres en erkers zijn er passende horren. Zo heb je keuze uit verschillende soorten gaas in diverse kleuren, dessins en structuren. Wij kunnen je niet alleen adviseren over een nieuwe hor, maar komen deze ook bij je thuis inmeten en monteren. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak!