blogs
16 september, 2022

Dit is de trendkleur voor 2023

Dit is de trendkleur voor 2023


Elk jaar rond deze tijd wordt er door bekende verfmerken ‘de trendkleur van het jaar’ uitgeroepen. Deze kleuren worden vertaald naar wereldwijde inzichten die passen bij de stemming van dat moment. Eén van de belangrijke trendkleuren die we onder de aandacht brengen is de Flexa kleur van het jaar 2023: de kleur Wild Wonder. Een positieve en natuurlijke geeltoon die de ‘wonderen van de natuur’ benadrukt. Rondom deze kleur van het jaar zijn er vier aanvullende paletten samengesteld, genaamd Lush, Buzz, Raw en Flow. Elk palet heeft zijn eigen verhaal, met de natuur als inspiratie. We inspireren je graag over het toepassen van de kleuren in je interieur!

Wild Wonder is natuurlijk, zonnig warm en vooral positief. De kleur is geïnspireerd op tarwe en heeft een kleine, groene ondertoon. Je kunt hem op alle muren gebruiken voor een rustig en luxe resultaat. Haal ook de natuur in huis:

Een zachte uitstraling in de keuken met Wild Wonder

Het verlangen van de mens om naar buiten te gaan en zich te verbinden met de natuur, lijkt intussen ingeburgerd. Hieruit is het Lush-palet ontstaan. De tien kleuren uit het palet worden beschouwd als subtiel, rustgevend en sereen. Of het nu gaat om gezonder leven, het behoud van het milieu of biologisch eten; groen is een centraal onderdeel van onze levensstijl geworden. De keuken is daarom de ideale plek om dit kleurpalet voor 2023 toe te passen! De combinatie van de kleuren zachtgroen en Wild Wonder zorgen voor warmte en zachtheid in jouw keuken. In combinatie met hout, marmer en andere natuurlijke materialen komt de Flexa kleur van het jaar 2023 prachtig en subtiel tot leven.

Dulux_CF23_Colour_of_the_year_Hero _global_1.jpg


Een vrolijke woonkamer met de Flexa kleur Wild Wonder

Ga in je woonkamer voor een gedurfd en vrolijk design door kleuren te combineren uit het Buzz-palet. Dit palet is geïnspireerd door de biodiversiteit van een veld met wilde bloemen, grassen, vlinders en bijen. Een kleurenpalet wat energie geeft, harmonie uitstraalt en erg geschikt is voor ruimtes waar je gasten ontvangt en samenkomt. Hier word je vrolijk van! De tinten zijn perfect voor het maken van krachtige kleurstatements en om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Combineer Wild Wonder met een vrolijke kleur of lijn op de muur om deze nog meer te accentueren. Daarnaast is de Flexa kleur van het jaar 2023 perfect te combineren met andere woontrends van 2023, waaronder rustige organische vormen. De ronde vormen, geïnspireerd op de glooiing van heuvels en van stenen, geven je interieur een zacht en speels karakter. Een mooie eenheid, waarin alles op zijn plek valt. Buzz.jpg


Een warme uitstraling in de slaapkamer

Creëer een knusse en comfortabele slaapkamer met het Raw-palet, bestaande uit tinten met een zachte en warme uitstraling. De kleuren zijn geïnspireerd op grondstoffen uit de natuur. Denk hierbij aan stro, tarwe en houtkleurig bruin. Door de trendkleur van het jaar 2023 te combineren met subtiele kleuren als lichtbruin, blauw of zachtroze krijg je een mooi en zonnig effect. Daarnaast lenen de kleuren zich perfect om de muur in kleurvlakken te verdelen voor wat meer diepte.

Akzo_CF23_Cons_220_v1_No_poppy_2048x1152.jpg

Een rustgevende uitstraling in de kinderkamer

In het Flow-palet draait alles om het creëren van balans. Iets wat goed samengaat bij het inrichten van de kinderkamer. Het palet is geïnspireerd op het ritme van de aarde en de golven van de natuur. Zachte tinten die hierin terugkomen zijn schelproze, kiezelgrijs en zeeblauw. Perfect om te combineren met de Flexa kleur van het jaar 2023, Wild Wonder. Door de neutrale tinten uit het Flow-palet lijkt het alsof de kamer ruimer aanvoelt. Tinten die perfect te combineren zijn met natuurlijk licht, ongeacht het tijdstip van de dag. De Flexa kleur van het jaar 2022, Bright Skies, vult de kleur van 2023 perfect aan. 

Dulux_CF23_Colour_of_the_year_Hero _global_4.jpg

Wat ons betreft past de Flexa trendkleur voor 2023 perfect bij de huidige woontrends. We verlangen nog steeds naar rust, ruimte en een comfortabel thuis. De kleur is ideaal te combineren met de juiste vloer- wand- en raamdecoratie. Of je nu een wat uitgesprokener stijl zoekt of de rust in huis. Kom langs in onze winkel voor persoonlijk interieuradvies, we stellen graag samen jouw ideale palet samen!

Flexa-Kleurentrends-Kleur-van-het-Jaar-2023-CF23-kleurenpalet-volledig.jpg

Beelden: Flexa kleur van het jaar 2023