Wat is het verschil tussen een parketvloer en een laminaatvloer?

  Kies je voor een parketvloer of een laminaatvloer in jouw woning? Er zijn verschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden in het maken van een keuze. We zetten hier de belangrijkste verschillen op een rijtje. We helpen je graa...
Lees meer
    terug naar vorige pagina

Materiaalverschil

Materiaalverschil

Materiaalverschil tussen parketvloer en laminaatvloer

Voor parketvloeren worden verschillende soorten hout gebruikt, in Nederland is de Frans Eiken erg populair. Laminaat is ook opgebouwd uit verschillende laagjes. De toplaag is van kunststof, zodat de vloer goed tegen een stootje kan. De toplaag kan variëren in dikte, wat vaak in relatie staat tot de prijs en tot de duurzaamheid van de vloer.

Prijsverschil

Prijsverschil

Prijsverschil tussen parketvloer en laminaatvloer

De gemiddelde prijs van een parketvloer loopt uiteen van €30,- tot €60,- per vierkante meter. De eiken vloer is erg populair bij parketvloeren en is verkrijgbaar vanaf circa €35,- per vierkante meter. Laminaatvloeren worden al verkocht vanaf € 5,95,- per vierkante meter. De kwalitatief betere vloeren komen meer in de buurt van de €20,- tot €30,- per vierkante meter.

Onderhoudverschil

Onderhoudverschil

Onderhoudsverschil tussen parketvloer en laminaatvloer

Een parketvloer vergt onderhoud. Vocht of vlekken trekken in hout wanneer ze niet snel verwijderd worden en daarnaast is het nodig om de vloer eens in de zoveel tijd te behandelen. Bij laminaat geldt dat stofzuigen en afnemen met een vochtige doek meer dan ruim voldoende is om de vloer netjes te houden. Maar pas bij laminaat ook op met overvloedig water!

Montageverschil

Montageverschil

Montageverschil tussen parketvloer en laminaatvloer

Het is niet aan te raden om een parketvloer zelf te monteren, dit kunt u beter overlaten aan een van onze professionals. Een laminaatvloer kan gemakkelijk zelf gemonteerd worden in huis. Dit scheelt weer in de kosten! Zorg voor een goede ondervloer om geluidshinder te voorkomen. Laminaat wordt ‘zwevend’ gemonteerd, dit houdt in dat de vloer niet vast zit aan de ondervloer, maar hier simpelweg bovenop wordt geplaatst.

Geluidsverschil

Geluidsverschil

Geluidsverschil tussen parketvloer en laminaatvloer

Een parketvloer is relatief gehoriger dan andere vloeren. Houd er rekening mee dat je met een parketvloer zonder geluidswerende ondervloer gemakkelijk boven de geluidsnorm van 10dB uitkomt. Laminaat is stijver van vorm en produceert daarom meer geluid. Denk bij de aanschaf van laminaat aan een geluidreducerende ondervloer.

Niet gevonden wat je zocht?

Algemeen

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog personlijk via de e-mail.

 

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist